Nytt och gammalt.

För er som möjligtvis har missat detta, är det sista fredagen detta år! Känns, som vanligt, som att detta år har gått väldigt fort! Har dock när jag tänker efter hunnit med så mycket, även om det kanske inte är så mycket som jag hade velat hinna med!



Till det nya året har jag inte tänkt göra så många löften eller så, utan helt enkelt ta det som det är. Ska ju bli student så blir ju lite fattig, fast fattigare än vissa dock då vi måste spara till sommarmånaderna!(månadshyran..) Sedan blir det väl lite kämpigt det där med kemin, men ska kämpa mig ingeom det så att jag kan få gå vidare till biologin i stället! Tror det kommer bli ett himla bra år nästa år helt enkelt! :D



Hoppas att ni också har haft, och kommer att få ett riktigt bra år, eller åtminstone ett helt okej år! :)

Gott Nytt År allihopa!
(I förskott då :] )

Älskade norrland!

Hejsan!
Är numera hemma i sköna Skellefteå!:) Hann även med en kortis till Umeå :) 
Det är väldigt skönt att vara hemma för en gångs skull nu i alla fall!:D Kommer nog inte blogga särskilt mycket medans vi är borta, för har del massa annat att göra också så kommer inte ha tid att sitta framför datorn så mycket!:)



Kram!

Fjärde advents-fika.

Har tvättat, strykt, packat och handlat en del idag! Så det kändes skönt att nu kvällen slappna av med lite advents-fika framför How I met your mother:) 



Snart åker vi hem!♥


Apelsiner:)

Sitter för tillfället vid köksbordet tillsammans med Johan och Seán, de pluggar och jag skriver handlingslista bland annat:) Fast nu ska vi dock äta apelsin! 

Hoppas ni har haft en trevlig dag! Själv har jag varit hos tandläkaren vilken inte var överdrivet trevligt, men hade åtminstone inga hål!:)

I morgon blir det handling, packning och adventsfika bland annat, hoppas ni får en trevlig helg!
Puss:)





Massa snack om kemi.

Har haft lite ångest de senaste dagarna över plugget som ska börjas med till våren. Det är nämligen så att vi tydligen ska gå med de som började höstterminen denna termin, vilket betyder att vi ska ha endast kemi en hel termin! Och sedan ska vi gå biologin med de som börjar nästa termin, krångligt:) Lär ju dock känna mycket fler människor sedan än de som bara gått med en klass! 

Har mest haft ångest på grund av att vi hade den BÄSTA kemiläraren i gymnasiet, och det kändes som att jag inte lärde mig så mycket. Det ringde en kille till mig(som går kand. bio.) och berättade om detta, han tyckte i alla fall att jag inte skulle oroa mig så mycket eftersom att de som inte klarar detta är de som inte kommer på föreläsningar eller ens försöker... Så det känns lite bättre i alla fall, förhoppningsvis överlever jag:)

Kollade även på vad kurserna skulle handla om och såg att det var en hel del jag kände igen i alla fall, men antar dock att det blir svårare eftersom att det är på en högre nivå osvosv:P

Om det dessutom är som förra året kommer vi gå igenom en kurs(5hp), på lite mer än två veckor, yaay! Anledningen till detta är då förstås att vi går alla kurser var för sig.. Vilket jag tycker är väldigt skönt, men samtidigt om vi ska gå igenom saker så fort så blir jag lite rädd :S 



Jag vet ju dock inte, efter denna termin kanske jag tycker om kemi mer än någonsin!^^
(eller så inte?)



Stenfylld lägenhet.

Idag har jag varit duktig och städat en massa! Först diskade jag en ganska stor hög med disk och städade undan min obliatoriska klädhög vid sängen(det bara blir så!). Sedan dammsög jag upp våran stenfyllda lägenhet (ingen aning vars alla stenarna kommer ifrån!) och vaskade sedan! Så nu är det rent och fint innan vi ska hem!:) 

Förutom det så handlade jag först lite grejer som behövdes till dagens middag och morgondagens. Har även stekt plättar idag, blev så klart lika gott som vanligt!^^ Så av någon jättekonstig anledning har denna dag gått jättefort!

Har även pratat med pappa idag mitt i allt, längtar verkligen till på tisdag då det blir buss till Umeå!:) Sedan hem nästa dag ♥

Har förresten alltid kommit in i slutet av en reklamfilm på tv, och tycker att den verkar vara så söt! Så kollade upp hela nu på youtoube och tänkte dela med mig av denna!





Så var det med det!

Idag är inte humöret på topp, varit trött/slö/jagvetinte hela dagen faktiskt! Fast efter mycket om och men tog jag mig i alla fall en prommis till stan! Där lämnade jag igen en tröja, kollade upp en present johan kanske(måste) ska köpa åt mig och gjorde även ett litet inköp som kommer visas någon annan dag! Jusste, sökte förgäves efter en jättesnygg skjorta också, men självklart finns inte kläder när jag vill ha dem.
Puss!

Ute är mörkt och kallt.

Idag har jag handlat det nödvändiga inför dagens middag, sallad och vårrullar! Efter middagen drog Johan och pluggade som vanligt.

Själv ska jag sätta på någon film och njuta av glass i den mörka decemberkvällen, med värmeljus tända förstås!
Först ska det dock slås in lite mer julklappar!:)





Händelserikt.

Hejsan! 
Inte mycket har hänt sedan sist jag skrev. Johan pluggar för det mesta då han har tenta i morgon och en till tenta på måndag!
Så mitt liv är inte så händelserikt för tillfället, men efter nyår ska det helt klart bli en ändring på det!(kinda) Förhoppningsvis händer det en massa roligt medans jag är i Skellefteå med:)

Det som har hänt i alla fall är att i söndags var jag och Johan hos Seán!(en av Johans klasskompisar) Vi åt sallad, haloumi och annat gott!:) Det var väldigt trevligt!

I övrigt är jag väldigt glad att om en vecka befinner jag mig nu i Umeå (förhoppningsvis)!:D Och dagen efteråt bär det av till Skellefteå, det blir awesome!!:D Vill börja packa nu!! Men ska försöka lugna mig lite och distrahera mig med något annat:) 



What I love about christmas and winter.
























Zero talent.

Har nyss varit och handlat på ICA, blev en pizza (10kr), glass och fruktsoda! Pizzan har champinjoner, men jag vägde upp det med att köpa glass och läst då för den som inte förstod det.. ;) 

Blir en ensam kväll ikväll då Johan pluggar inför tenta, och jag bestämde att jag hellre ville se de två sista filmerna av HP! Blir nog super tror jag!:D

I övrigt brände jag mig igår när jag skulle stoppa in vitlöksbrödet i ugnen. Resulterade i en avlång blåsa på högerarm, som jag har lyckats spräcka två gånger i dag redag! Fick bli en fin liten dubbelplåstring efter det, borde skaffa plåster som har fler storlekar.. :P 

Hoppas ni andra får en bra kväll!:)



I´m on the right path.

Tagit mig in på det programmet jag ville! Nämligen: Kandidatprogrammet i biologi/molekylärbiologi! På Uppsala Universitet såklart!:D Blev väldigt glad, även om jag visste att jag skulle ta mig in :)

Känner mig bara så nöjd att jag bestämt mig för vad jag vill plugga, vilken väg i livet jag ska välja! Jag är dessutom väldigt taggad på att plugga, vilket jag(verkligen) inte var när jag slutade gymnasiet för ett halvår sedan, så det känns awesome!:D



Även sökt CSN idag, en hel hög med vuxenpoäng åt mig idag alltså!

Det har snöat idag med!

Gick som skrivet till stan idag också, shoppade alla julklappar åt Johan och kände mig rätt så nöjd med resultatet!:) 
Resten av julklapparna (bortsett från pappa/evas & farmors) kommer nog att shoppas i Skellefteå! Sista minuten handling jag vet, men what to do när man har hundra kilometer till varje affär och jag är rätt så trött på att gå. 

Efter att gått fram och tillbaka är jag tröttare än tröttast och min kropp, framförallt ben, skriker. Så det ska nog bli väldigt skönt med en hemma-dag i morgon! Det enda jag måste göra är att stoppa in bröden jag bakat tidigare ikväll i ugnen så jag får frukostbröd!:) 



Mitt sockersug är för övrigt högre än högst, lite jobbigt när man försöker att hålla sig till den 20 dec..
(bild från länge sen..)

Kallt ute idag!

Var som sagt på stan idag och kollade runt lite. Var dock tvungen att avbryta det hela då jag insåg att det helt enkelt var för kallt, och eftersom att jag bestämt att jag skulle gå hem så tänkte jag att det var bäst att börja traska! Kom hem och kände mig som en isbit, men efter varma kläder och några timmar under en filt så känns det mkt bättre! Antar att det är sådant som händer då man envisas med att vara en norrlänning och går i skinnjacka och tunna vantar och bara jeansleggins på (i 7km ggr 2). Inte min smartaste idé

Ska ta mig tillbaka i morgon dock för måste ju hitta fler julklappar!:) Ska planera klädvalet lite bättre,, tror egentligen att det hela skulle ha gått mycket bättre om det inte för tillfället var 23-24 grader inomhus, inte så att jag klagar men, jag kan gå i shorts inomhus så det är rätt så stor omställning att gå ut.. (kan inte sänka värmen heller)

Hittade dock en julklapp innan jag gav upp!:) Sedan köpte jag även en kavaj som jag alltid velat ha, när jag kommer hem så visade sig dock att jag har världens bästa pojkvän som erbjuder sig att betala för denna!
Den finaste 21-månaders julklapp jag hade kunnat få♥





Massa affärer:)

Idag har jag varit till Gottsunda centrum hela tre gånger! Så går det när man redan planerat att gå två ggr, sedan kommer reklamen och så hittar man mer saker man borde köpa! xD

I morgon blir det nog ännu mer affärer! Tänkte nämligen vara lite hurtig och gå till stan och sedan kolla på julklappar och allt annat man kan kolla på!:) Hoppas jag inte hittar för mycket/ för tunga saker, för då blir det lite jobbigt att gå hem igen! 




Andra advent.

Kvällen spenderas med tända ljus och mysa framför himym:)

Andra ljuset tänt och bara två veckor och två dagar kvar!:D


Tintin.

Det blev lite halvt spontant biobesök igår! Mest tack vare att älsklingen var så snäll och bjöd mig på bio<3 
Som ni kanske förstår så blev det Tintin, i 3D, själva 3D:n var lite överdriven tycker jag, men tycker helt klart att filmen var bra!:) 



Synd att det kostar en del att gå på bio bara, annars hade jag helt klart gått på bio oftare! Älskar att gå på bio! Det är så mysigt:)


Sleepy baking.



Synd bara att jag helt plötsligt ska vara så trött hela tiden. Ska göra degen till frukostbröden nu, om jag fortfarande är lika trött när jag är klar så går jag nog och lägger mig. Eventuellt somnar redan mitt i bakandet.

EDIT: Bilden ska vara en gif, men som vanligt så dissar blogg.se mina gifar.


Första december.

Första december är här och jag är så himla glad! Det är nämligen så mycket som händer denna månad, framförallt i slutet:

(ca.) 15 december: Jag får veta om jag har tagit mig in på programmet jag sökt till våren!
20 december: Hemfärden börjar med buss! Slutar i Umeå för att hälsa på pappa och Eva.
21 december: Sista delen av hemfärden görs!
24 december: Julafton, en av de bästa dagarna på året helt enkelt:)
31 december: Snart en början på ett nytt år!

Det kan verkligen inte bli så mycket bättre än såhär tycker jag!:D I kväll ska jag och Johan börja se två gamla julkalendrar, Sunes jul och Mysteriet på greveholm! Jag tror att den här månaden kommer bli awesome!



Längtar verkligen!:)