Sista november.

Hej! Igår blev det fest och det var väldigt roligt, var hos en av Johans klasskompisar på förfest och snackade och drack lite:) Sedan drog de vidare till snerkes, och jag och Johan började bege oss hemåt!:) Längtar lite tills jag får ett kårleg så att jag kan få följa med in någon gång!^^ Det verkar ju vara så himla najs på nationerna så.. ;)

I kväll blir det att tvätta för hela slanten! Har en massa tvätt så det börjar verkligen bli dags känner jag.. :)



Min fina ljuslykta!


Så går det om man inte kollar noga.

Har nyligen gått från förvirrad/förtvivlad till otroligt glad!^^ Fast det är väl sådant som händer när man tror att man fått ut sin lön för den vecka som man jobbat men i stället är det bara för en dag så den blir högre än man trott!:D 

För övrigt har det inte hänt jättemycket, har handlat och även gått på Lidl för andra dagen i rad helt utan anledning eftersom att jag och Johan såg nackkuddar som var billiga och kan vara bra att ha till bussresan! Men det fanns inte ens några i hela affären! Visade sig när man kollade extra noga i reklamen att det börjar gälla på torsdag! *suck* 

Händer nog inte så mycket ikväll, blir nog dock en tidig kväll då J har tenta i morgon!:)



Snöblandat regn:)

Som ni alla vet har det varit första advent idag, varit mysigt. Inte blivit någon skyltmarknad för vår del idag då vi inte hört att det ska vara, och det regnat.

Ikväll såg vi på tv med en massa tända ljus och mös:) dessutom har moder natur blandat in lite snö i regnet här på kvällen!:) (uppsalaborna kallar det första snön, men jag vet inte..;) )


Julmarknad på slottet.

Hejsan!
Sitter för tillfället på Ångström (Johans skola) och surfar lite medan Johan pluggar till tenta tillsammans med några klasskamrater:) Har tidigare varit på julmarknad på Uppsala slott, dock var det inte som någon julmarknad uppe i norrland men man tar väl det man får ;) För det första var det ju inomhus, sedan var det som bara dyra saker och knappt något fika, men det fanns i alla fall många fina grejer att titta på :)

Dessutom var det några som "kastade stock" (alltså som man typ gör i skottland fast det var rätt så smala stockar) ganska precis utanför slottet, det var intressant att kolla på när man gick förbi!^^



Hopps ni får en bra kväll!

Allt för min syster.



Måste ge er detta filmtips. Allt för min syster är helt klart en sevärd film, jag grät till och med lite, och jag är ingen storgråtare till filmer direkt! Den handlar i alla fall om en flicka som går till en advokat för att hon vill kunna bestämma över sin egen kropp. Detta eftersom att från dagen hon föddes så har hon donerat blod osv till sin syster. Ni får helt enkelt se filmen själva och sedan se vad ni tycker!:)


Clementin.



VEM

Vem är i rummet med dig: Johan är också här :)
Vem fick du senast sms av: Kära mamsen ♥
Vem tänker du på: Haha, ja mamma eftersom att jag nyss skrev hennes namn?=)
Vem pratade du senast i telefon med: Älsklingen♥
Vems hus var du i senast: I någons som i alla fall inte ville gå med i Greenpeace, varför de bjöd in mig ändå har jag ingen aning om.
Vem önskar du var med dig nu: Önskar jag var hemma helt enkelt.. :) + Sofia :]
Vem är din favoritsläkting: Mormor (för jag räknar inte min familj som släktingar..)
Vem i din skola går dig mest på nerverna: Det får jag väl veta när jag börjar!^^
Vem känner dig bäst: Sofia, Johan, Mamma :)

VAR 
Var är din mobiltelefon: På soffan bredvid mig!
Var är din mamma: Hemma (tror jag)
Var sover du: I min säng, eller halvsover i soffan när arbetarna börjat stöka tidigt:P
Var handlar du mest: Mat.
Var fick du tag i tröjan du har på dig: Weekday
Var fick du tag i byxorna du har på dig: Lindex :o
Vart åkte du bil senast: När mamma och Stefan var och hälsade på!
Var i ditt rum är du nu: i vardagsrummet..... (på soffan)
Var är din bästa vän: I KINA. Sadface

VAD 
Vad åt du senast: Clementin
Vad drack du senast: Vatten
Vad är det för färg på dina byxor: Blå
Vad är den närmaste saken som är blå: Mitt linne eller mina shorts, you decide:P
Vad gillar du mest med skolan: Klassen, och vissa lärare!
Vad har du på fötterna: Inget.
Vad är din favorit färg: Röd
Vilken film såg du senast: Breaking Dawn ♥
Vad hör du nu: Johan som spelar något tråkigt spel som vanligt:)
Vad har du gjort idag: Tränat, handlat, sett på tv, kollat utbildning, läst.

HAR DU NÅGONSIN 
Sovit i en annan säng: Ja
Kört över hastighetsgränsen: Mjo
Målat om ditt rum: Tapetserat, fast det var inte jag.. 
Dansat framför en spegel: Nope
Fått hicka: Jepp
Stulit pengar från en kompis: Nej
Hoppat in i en bil med folk du just träffat: Inte vad jag minns?
Smugit ur ditt hus: Oftast mer in än ut, var duktig flicka som alltid berättade vars jag skulle^^
Haft känslor för nån som inte känt detsamma: Jo.
Hånglat med en främling: Nej
Saknar någon just nu: Ja
Piercat dig: Hål i öronen
Druckit alkohol: Ja


Jag vill!

Just insett hur taggad jag faktiskt är på att PLUGGA. Ja ni hörde mig, jag har blivit sinnessjuk^^ 
Nej men faktiskt har jag så tråkigt för tillfället, vill ut och träffa folk och en massa grejer! Har idag kollat upp en massa med programmet som jag ska gå, kollat något gammalt shema osv!:)

Känns bra att vi ska köra en kurs i taget, samt att det inte verkar vara någon tenta på första kursen!:)
Att det är tre deltentor på nästa kurs två veckor mellan varandra skrämmer mig lite dock. Samt att termin 2 endast kommer bestå av KEMI! 

Nej nu ska jag sluta skrämma mig själv och börja läsa en bok!



Ska nog kanske gå till bibblan någon dag och låna några andra böcker så jag blir ännu mer taggad:) 

PUSS!


27 days♥

Hejsan!

Idag har jag gjort en hel del grejer! Städat lägenheten, diskat, tränat och handlat. Och dessutom haft lite hemma-spa mys helt för mig själv!^^ Johan har en tenta nästa vecka så har varit en hel del ensamtid för mig på sistone! (och mer kommer det nog!) Så försöker hitta på lite olika grejer att göra, bara 27 dagar kvar till Norrland! (för långt)

Ska i alla fall ta mig iväg till julmarknaden som ska vara i Uppsala på lördag, får se om J följer med;) Hoppas bara att det är så bra som jag hoppas!



Min favoritdel med med julgranen, Mimmifiguren och polkagrisarna^^ Polkagrisarna är nog dock väldigt oätbara då de är flera år gamla!;)

Julpyntning och kort på nya lägenheten!:)

Eftersom att ni inte sett nya lägenheten samt att jag och Johan julpyntade igår passade jag på att ta lite kort på det hela för er att beskåda!:) 



Hall (till höger i slutet är sovrummet, tog inte kort på detta eftersom att det inte är så mycket julpynt då vi inte har någon hylla där + ingen lampa heller och min blixt är sämst )





Köket, vill tillägga att det är plast som hänger på fönstret på utsidan som har betong + annan skit på sig.
Som jag skrivit tidigare så bygger de om fasaden här och isolerat en hel del.
Även anledningen till varför vi har dragit för persiennerna i alla andra fönstrena.



Badrummet, vill påpeka att det finns mer till höger, bla ett skåp, men orkade inte ta kort på hela.



Walk-in closet!^^



Vardagsrummet, vill återigen påpeka att det finns mer till höger, bla ett datorskrivbord :)

Det har alltid varit någon slags tradition för mamma att julpynta helgen innan första advent, så därför tänkte jag göra detsamma:) Pynta granen är dock inte någon hon gör såhär tidigt, utan sen vi skaffade katt så har det varit upp med granen kvällen innan och ned dagen efter julafton:) Förra julen vet jag inte ens om vi hade en gran uppe. Men eftersom att jag och Johan ska vara borta under hela julen ville jag pynta nu och få igång julkänslan ännu mer!:D

Breaking dawn - part 1.

Hejsan!
Igår blev det då bio, vilket var väldigt mysigt för en gångs skull då det var ett tag sedan man sist var på bio!:D 
Filmen var över förväntningarna! Och enligt vissa källor jag har så är den tydligen bättre än de tre tidigare filmer med, för er som fortfarande är optimister tänkte jag ;) Hoppas i alla fall att sista filmen blir minst lika bra som jag förväntar mig!:) Synd att man måste vänta så länge bara..


Dagens inlägg.

I dag blev det kassler och ris till middag. Innan har det städats och Johan har satt upp några tavlor.. För övrigt har det inte hänt så mycket, sett på TV och smsat med Sofia! Så tråkigt att hon ska bo så långt bort så att jag inte har råd att hälsa på..:(<3 Har för övrigt insett att jag knappt har råd att leva tills december, mest för att jag på något sätt ska lyckas köpa julklappar också, menmen. 

I morgon blir det dock bio, och innan dess blir det dessutom hemmagjord pizza! Så tror inte dagen kan bli så mycket bättre helt enkelt:) 



Längtar hem..

Ankdammen.

Idag blev det en tur ned till stan. Hände inte så mycket, tog mest kort på ankdammen och gick och kollade lite i affärer men hittade inget. Följde sedan med Johan på en av hans föreläsningar^^ 

Här kommer några bilder från ankdammen i alla fall!











Det finns av någon anledning också bara en svan i denna damm också:) Lite förvånad över att ankorna och svanen inte rest till varmare länder ännu, har dock ingen aning om när de gör detta normalt men.. :)

Kladdkakans dag.

Hej.
Idag är det kladdkakans dag. Och även om det är en dålig ursäkt är det ändå en ursäkt vilket ger mig tillåtelse till att äta kladdkaka!:D Sen är det slut på gottätandet, förutom på bion på lördag. Men sen, tills den 20 dec ska jag försöka i alla fall.. !:)



I morgon ska jag ta mig in till stan! Blir då att fota och kolla på julklappar :) 
Hemskt jobbigt det där med julklappar förresten, har alltid ångest eftersom att jag aldrig kan lägga ut mycket pengar så känns som att jag bara köper saker som de inte ens vill ha eller så.. Men lyckas i alla fall ibland, speciellt med den julklapp jag köpt åt mamma flera år i rad nu (fast jag vet ju inte om hon blir glad på riktigt eller låtsas men..;) ) Nä ärligt har jag alltid varit sämst på julklappar. Brukade alltid köpa juslyktor till alla tidigare..^^ Så försöker att inte göra det numera :) 


Dags att röra lite på rumpan.

Har för tillfället inte så mycket för mig, Johan har varit iväg på paintball med klasskompisar, och själv har jag redan plöjt igenom två filmer, ansiktsmask och annat mys.. :)

Funderar på att kanske gå ned till stan i morgon för att ha något att göra, kanske ta lite höstbilder, det är ju så fint med höst. Är dessutom tråkigt att sitta inne och inte göra någonting vettigt.





Fast så här bra kan jag nog inte fota, har inte direkt bästa kameran. Dock är det alltid roligt att försöka :)

Tror även jag ska kolla på lite julklappar, eftersom att Johan slutar 17 (han slutar 17 nästan varje dag denna vecka, sadface) och jag behöver motionen så ska jag nog faktiskt göra det! :)


Kanske blir träning ikväll, kanske slappning, beror på vad J är taggad på!:)


Önskelista 2011.

Här kommer min önskelista till julen! (Mamma du får föra vidare detta till mormor då jag lovat henne det:) )

Vill börja med att skriva att jag inte vill ha en ny cykel, trots att min är stulen, tar bara emot en cykel om ni fått den gratis! Och har ingen aning om hur jag skulle frakta hem den sedan åde men:P Vill ha andra saker i stället! Gärna sådana som är enkla att ta hem :)



  • En resa till Kunming (KINA), eller bidrag till detta åtminstone, så jag kan hälsa på Sofia! ♥






  • En iPad(med wifi och 3G), kommer vara väldigt behövligt(uppskattat, lättare att ta med sig än min dator som inte ryms i väskan..) sedan när jag börjar skolan och så vidare!:) (eller bidrag till detta!!)





  • Som ni kanske har förstått, vill jag gärna ha pengar:) Alltid bra att ha! Öronmärkta till något speciellt självklart om ni vill.


  • Presentkor t.ex. :
    - H&M
    - Monki
    - Bikbok
    - Cubus
    - Din sko/Skopunkten
    - Glitter
    - Ikea
    - Make Up Store
    - Bio
    - Eller vad du nu kan komma på som jag möjligtvis glömt:)


  • Kakor och godis av denna sort är alltid gott.. Inte för mycket bara (A)



  • Sedan är ju alltid några små söta prydnadstomtar uppskattade:) 


  • Och bara för att ingen ska klaga över att denna punkt inte är med så:




    SLUT PÅ MIN ÖNSKELISTA! :D





    Nu eftersom att mamma specifikt frågade vad jag och Johan ville ha så kommer det en liten önskelista från oss båda med:) Förutom pengar så :


  • Dörrmatta, här kommer några exempel från rusta:





  • (mest J som vill ha ;)♥ )





  • Presentkort på ICA är något som verkligen skulle uppskattas, perfekt sådär om pengarna skulle ta slut någon gång!:) (man beställer dem på ICAs hemsida som jag förstått det)


  • Någon bokhylla(eller kanske presentkort så vi kan köpa en bokhylla), eller någon slags förvaringsgrej som man kan hänga över dörren skulle även vara bra:)
    Vet inte om den finns men detta hade varit nice:) (klicka för att förstora)




Hoppas ni är nöjda med önskelistan, och sen kan ni ju vara snälla och ge mig allt jag vill ha för en gångs skull? (A)
(Och glöm inte att prata med varann så att ni inte köper samma saker! Tack på förhand.)

Kram♥

Shoppingturen igårkväll:)

Erbjuder några bilder på den shoppingen som blev igårkväll:) Dock dålig kvalité och de, men förväntar mig inte så mycket av min mobil + att det inte är jätteljust i lägenheten :)




Skor från Din sko, något putsgrejs och skokräm.



En kofta, dubbla strumpbyxor, varmare strumpbyxor, concealer och en eyliner med extra tunn spets. Allt från H&M. (tyckte att eylinern behövdes då min gamla är några år gamla...)



Ny tubhalsduk och en tröja från Bikbok!


Blev lite mer shopping än tänkt ja, men allting var i alla fall på rea vilket känns väldigt bra!:) Eller skorna var förresten inte på rea men:P Känner mig nöjd med grejerna i alla fall! Hade gärna köpt bla. ett par jeans och en kavaj också men sparar det tills då jag har lite mer pengar.. :)

Idag blir det slappning, handling, tackos, TBBT och kanske någon film eller så ikväll, kram.

Happyface:)

Jag är så glad nu!:) Smsar för tillfället med bästa Sofia, och hon gör mig helt enkelt alltid så glad:)
Ska dessutom snart börja bege mig in i duschen och sedan bege mig in till stan för att lämna några grejer på jobbet. Sedan blir det shopping ikväll! Bättre än så kan det nog inte bli för tillfället:)



Puss!

Bästadaanistan ?

HEJ!
Det är nice när folk snor ens cykel. Speciellt bara för att man planerat att fara någonstans! Jag menar, kan de inte åtminstone förvarna en "hörru, jag har tagit din cykel så du måste nog hitta på något annat sätt att ta dig till stan imårrn". Det hade jag faktiskt tyckt varit jättesnällt! 

För då hade jag sluppit powerwalkat till stan i panik vilket gav resultatet i en nuvarande fantastisk träningsvärk. (ja jag vet att det finns buss, men jag fick panik och har aldrig åkt buss i Uppsala, fast nu har jag det!) 
Dessutom har jag en bula i pannan efter igår (fråga inte.. )

Och inget jobb heller eftersom att jag inte fick ihop tillräckligt med värvningar igår. 

SÅ DET VAR EN SUPERDAG IGÅR!:D 

Jag var inte alls olycklig. Okej lite kanske. Nä faktiskt så skrattade jag lite åt cykeltjuven för att denne mest troligen har en väldigt blöt röv! Skyll dig är allt jag har att säga;) 

I övrigt, så om det är någon som vill bidra med lite pengar till min planerade shoppingdag på torsdag så skulle denne helt enkelt vara bäst i världen! :D




Ska försöka hålla mig till saker jag måste ha, men kan inte lova något.


Confessions at night.

- Jag vill resa, överallt, nu. Jag vill uppleva en massa saker. Detta är dock omöjligt då jag varken har pengar eller ens någon att åka med. Nice.

- Jag vill skaffa hårförlängningar, jag saknar mitt långa hår. Står snart inte ut längre. 

- Jag vill ha en Ipad. Mest för att det är awesome och den är så mycket enklare att ta med sig överallt, skola, hemhem, osv. Pengaproblem åter igen.

- Jag har ett helt sjukt shoppingbegär då jag inte shoppat något annat än vettiga saker (bortsett från gotter). Så nästa gång jag går till stan kommer jag gå under. 

- Jag har ett sjukt sockersug hela tiden. Det måste fixas på något sätt. 

- Kommer mest troligen inte få behålla jobbet. Det är ett helt awesome jobb, man gör något för världen och jag älskar den biten. Det är de otroligt otrevliga människorna jag möter varje dag och bristen på övertalningsförmåga som gör det till något som ger mig en klump i magen. 

- Jag vill ha en hund(SUPRISE). Att flytta till en lägenhet där jag inte ens kan få ha någon hund suger verkligen. Men jag vet att denna punkt är något jag borde vänta med.

- Jag tycker inte alls så mycket om denna lägenhet egentligen. Det är inte min. Jag kan inte göra något i vardagsrummet utan att oroa mig över golvet. Jag får inte göra hål i väggarna. + någon av byggnadsarbetarna lyckades på något sätt välta min rosljuslyckta så en glasgrej gick sönder, tack så mycket. 

- Jag längtar till julen otroligt mycket, så mysigt med alla röda färger, tomtar osv. På det får jag dessutom åka hem för första gången på länge, det längtar jag verkligen till. 


Jaglever,typ.

För dem som möjligtvis undrat om jag lever så är väl detta ett tecken! 


Gillar inte att klaga, men har jobbat till nio varje dag, det är 7km + hem (beror på vars vi är och värvar, 7 från stan i alla fall). Så när jag kommit hem har jag varit helt slut efter att ha gått en massa timmar + cyklandet! 
PÅ det så börjar de hamra osv klockan sju på morgonen (fast efter tolv så slutar de typ, yaay:P) Så jag har legat död i soffan på morgonen ungefär!

Idag hamrade de med av någon anledning, (eller jag vet inte, men jag fick höra att jag var ledig för att det var en röd dag iaf?) så är fortfarande inte piggast i stan. Fast förhoppningsvis jobbar de inte i helgen för då blir jag helt enkelt jätteneråt. 

Ikväll blir det nog film, chirre och dirre! Helt okej kväll när man heter Emelie Grabbe ;)
Hade!